Mit ad hozzá az életedhez, ha rászánod az időt, hogy végre elvégezz egy online marketing képzést? Tényleg tudsz dolgozni otthonról? És a világ bármelyik pontjáról? Elárulom előre: igen

A cikk időtartama: 7 perc

Szerző: Bánki Attila

Online marketing, ha mégsem akarsz lemaradni

Amikor 1989-be váratlanul kitört a piacgazdaság, akkor ha szétnéztél az országban nem találtál egyetlen profi és elérhető marketing szakértőt sem. Ugyanis a marketing kommunikációs szakma éppen akkor született. Hol volt még akkor az online marketing… A 90’-es évek tájékán online marketing képzést találni sem lehetett.

Ma a sokadik ipari forradalom után a digitális marketing nem ismerete egyet jelent a lemaradással.

Azt könnyen beláthatjuk, hogy egy profi website, egy webshop, a megfelelő Google Ads (Google AdWords), egy Facebook hirdetés, vagy akár egy ingyenes analitikai eszköz (Google Trends vagy a Google Page Speed Insights) nagyot tud dobni a piaci sikerességünkön.

Áttekintő -> online marketing képzések előnyei

 • A szabadság előnye és a digitális nomád lét elérése
 • Jó állásod lehet, versenyképes fizetéssel és körülményekkel
 • Egy fejlődő területen lehetsz egy – egy téma szakértője
 • Állandó tanulás a mindennapod része lesz
 • Kreatív lehetsz és annak is kell lenned
 • Fejlett technológiákat fogsz megismerni például egy Google Ads (Google AdWords) vagy Facebook tanfolyamon
 • Tanuld meg felhasználni a mesterséges intelligenciát
 • Javíthatsz a munkád során – nehéz nagyon elrontani valamit, de ha mégis, tudsz javítani utólag
 • Az online marketing képzésen tanultakat a saját vállalkozásod fejlesztésénél is hasznosíthatod
 • Az online (Digitális) marketing könnyen megtanulható

1. Sokkal szabadabb élet

Az online marketing képzés egyik legvonzóbb előnye, hogy azok számára, akiknek a rugalmas munkavégzés fontos, azoknak a kötetlenséget ajándékozza. Ez a digitális nomád lét, vagy életforma alapja.

Lehetővé  teszi, hogy ha kell el tudj menni egy szülőire, otthon tudj maradni a náthás gyerek mellett, úgy hogy kis kompromisszummal meg tudod oldani a munkát is. A fejlett digitális marketing eszköztára – egy korszerű online marketing képzés után – a felhő alapú munkavégzés, egy professzionális CMS-sel ellátott website, Google Ads / Google AdWords rendszerei, az eDM szolgáltatók, a Facebook és annak hirdetései. Mindezek a rugalmasságot biztosítják az online marketing szakembereknek.

“dolgozz otthonról” keresés növekedése és digitális nomádok
“dolgozz otthonról” keresés növekedése és digitális nomádok
Image sources: pexels.com

2. Egy kimondottan jó állás

Az online marketing egy igen keresett tudás manapság, és ha egy „jó állásról” beszélünk, akkor ennek meghatározásának egyik sarkalatos pontja a FIZETÉS. Egy sikeres, jól gondolkodó, megfelelő online marketing képzésen átesett 2-4 éves digitális marketing tapasztalattal rendelkező munkavállaló a versenyszektorban is értelmezhető keresetet vihet haza.

3. Folyamatos fejlődés

Az online marketing egy olyan terület, aminek elemei folyamatosan fejlődnek. Amit ma egy online marketing képzésen  megtanulsz, azzal a területtel folyamatosan foglalkoznod kell. Google Ads (Google AdWords) tanfolyam után a Google hirdetések, Facebook hirdetés tanfolyam után a Facebook hirdetéseinek szakértője lehetsz, használhatod a Facebook üzleti szolgáltatásait, de ugyanez érvényes a SEO-ra, az E-mail és content marketingre, social mediára, webfejlesztésre, user experiencere és még sorolhatnám. Az online marketing sokrétű és változékony – itt unatkozni nem fogsz.

Ismerd meg a Webbyskill képzéseit
Ismerd meg a Webbyskill képzéseit

4. Állandó tanulás

Amikor befejezel egy online marketing képzést vagy tanfolyamot, akkor meg fogsz lepődni, hogy az legalább 2-3 hónap hosszú. Ennek az az oka, hogy az anyag, melyet az alapokhoz meg kell tanulnod, az bizony sokrétű. A Webbyskillnél egy Google Ads (Google AdWords) az legalább két három hét, egy Facebook hirdetés tanfolyam szintén 2-3 héten keresztül zajlik úgy, hogy ebben nincsen benne a bejárás (!) hiszen ez egy online oktatási módszert használ, emiatt nem kell eljönnöd otthonról. Tehát az alapok megszerzése után, megkezdődik az az út, ami soha nem ér véget.

5. Végre kreatív lehetsz

Az online marketing képzések első felismerései között lesz, hogy meglátod, hogy nincs két egyforma megoldás.

Nincs olyan, hogy nyissuk fel az online marketing nagykönyvét az „új autó értékesítésénél” és olvassuk fel hangosan, hogy milyen digitális megoldást javasol.

Olyan persze van, hogy ma és holnap ugyanannak a márkának a kihívásán dolgozol; ma a YouTube Preroll, influencer marketinggel, holnap a Google Ads (Google AdWords) tanfolyamon tanultak alapján egy kis search hirdetés, azután pedig jöhet a tartalom Facebook post promotionnel; és a SEO. Minden nap azokat a tudást használod, amivel az online marketing tanfolyam felvértezett, kiegészítve azzal a rutinnal, amit a mindennapi feladatmegoldás során megszereztél.

6. Fejlett technológia használata

Egy bizonyos életkor felett az emberek lelassulnak, majd leállnak az új dolgok megtanulásával és egészen egyszerűen a technológia elrohan mellettük. Ez sem nem rossz, sem nem jó, pusztán jelzi, hogy milyen kihívások előtt fogsz állni, ha egy online marketing képzésre jelentkezel és beleszeretsz az új szakmádba. Egy új mérőrendszer. Egy konténerkód. Machine learning a Google Ads (Google AdWords) megoldásaiban. Egy új hőtérkép. Programmatic. A Virtuális valóság. Facebook hirdetés tanfolyamon belefutsz egy remarketing megoldásba… Azt veszed észre, hogy te magad is naponta, rutinszerűen használsz bonyolult online megoldásokat, aminek az alapjait egy olyan tanfolyamon is megtanulhattál, mint a Webbyskill PPC- online marketing képzése.

A Facebook részvény árfolyama - Oculus VR felvásárlás
A Facebook részvény árfolyama – Oculus VR felvásárlás
Image sources: pexels.com

7. A mesterséges intelligencia használata

Talán olvastál már olyan cikket, ami azt vetíti elő, hogy a mesterséges intelligencia elveszi az emberek munkáját. Ha viszont elvégzel egy online marketing képzést, akkor azt fogod tapasztalni, hogy ezzel a különös jószággal kell majd dolgoznod, azaz mind a Google Ads (Google AdWords) mesterséges intelligencián alapuló megoldásaival, mind a Facebook tanfolyamon megmutatott módon a Facebook öntanuló intelligenciájába fogsz belebotlani pár héten vagy hónapon belül. Kevesebb „forróbb” terület van manapság a digitális piacon, mint az öntanuló rendszerek, az . automatizáció, mesterséges intelligencia.

8. Könnyen javítható terület

Amikor tanulsz, hibázhatsz – és ezzel így vagyunk mindannyian. Nem mindegy, hogy egy óriásplakát kampánynál rontasz el valamit, és lehet újragyártatni az összes elrontott plakátot vagy az online térben írsz el valamit. Ha van egy vesszőhiba egy Facebook hirdetésben, vagy a Google Ads (Google AdWords) kampányaidban, esetleg az egyik bannerben a tördelésed nem úgy sikerült ahogy kell, vagy a landing page-en van három elütés, akkor ezt viszonylag gyorsan, viszonylag olcsón, viszonylag kis konfliktusok árán tudod javítani. Egy Google Ads (Google AdWords) tanfolyamon, vagy egy Facebook tanfolyamon megtanulhatod ezeknek a magas szintű kezelését.

9. A saját üzlet fejlesztésének lehetősége

Amikor részt veszel egy Google Ads (Google AdWords) tanfolyamon, vagy egy Facebook hirdetés képzésen akkor annak van egy dinamikája. Lássuk szuper röviden:

 • Megérted a részterületek pl. Google Ads (Google AdWords) és a Facebook hirdetésének üzleti előnyeit
 • Sikeresen állítasz be hirdetéseket
 • Lefut az első eredményes kampányod, aminek látod a bevételeit (!) is

Ekkor az ember el szokott gondolkodni azon, „mi lenne, ha indítanék egy terméket / szolgáltatást végre, amin már sok éve gondolkodok.” Ez az első olyan pillanat, ami az online marketing képzésen résztvevők számára nyilvánvalóvá válik az előnye a képzésnek, hogy a tudásodat, nem csak mások előnyére, hanem a sajátomra is tudom kamatoztatni. Ekkora már láttál websiteot, mérted a Google Ads (Google AdWords), Facebook hirdetések, eDM kampányok, és esetleg az oldalon megjelenő tartalmaid hatékonyságát. Ekkor messze lehet még a vállalkozásod sikere, de az online marketing képzés fontossága megkérdőjelezhetetlené vált.

10. Könnyen megtanulható terület.

A „Lifelong learning” fogalma Neked biztosan nem ismeretlen. Ha ránézel a Wikipedia Élethosszig tartó tanulás cikkére, akkor feltűnhet, hogy az Europa Tanács szerint a digitális kompetencia az egyik terület, melyre nagy hangsúly kerül. Jó… egész életen át kell tanulni, de mit? Meddig? Milyen formában?

 • Ha VAN IDŐD és abban az életkorban vagy, akkor menj el egy jónevű egyetemre, ahol olyan oktatóktól tanulhatsz, akiknek neve van az adott szakmában. Nem lesz könnyű és bizony rá kell szánnod néhány évet
 • Vagy állj neki magad FELFEDEZNI az online marketing képzések alaptárgyait tartalmazó részterületeket. Ez a legizgalmasabb megoldás.
 • Vagy válassz egy olyan képzést, (Akár a Webbyskill képzését) ami SEGIT a tanulás első szakaszában, és nagyon rugalmasan, szerethető és költséghatékony módon adja át a legfontosabbakat.
Online marketing képzés négy előnye
Online marketing képzés négy előnye
Image sources: pexels.com

Mit ad nekünk egy Webbyskill online marketing képzés?

Amikor kialakításra kerül egy online marketing képzés, akkor a cél, hogy aki megtanulja, az tudja használni, jelentős haszna származzon belőle, azaz jó állást tudjon szerezni a segítségével vagy a tudása több és elégedettebb ügyfelet eredményezzen.

 • Akkor és ott tudsz dolgozni, amikor éppen szükség van rá – rugalmas digitális nomád életforma
 • Azt tanulod csak meg, amire a legjobban szükséged van – egy gyors Google AdWords tanfolyam vagy Facebook tanfolyam rövid és célratörő
 • Befektethetsz magadba – mint munkavállaló – így a céged számára egyre értékesebb lesz a tudásod
 • Ha céged lesz, akkor minden tudásodat magadnak kamatoztathatod – A Webbyskill előadói figyelnek arra, hogy pénzt tudjon termelni a tudásod

Következő lépés

Ezért, ha azon gondolkodsz, hogy egy olyan munkát szeretnél, amit akár otthonról kényelmesen, professzionális szinten lehet űzni, akkor egy online marketing képzés egy kimondottan jó döntés. A Webbyskill hosszabb és rövidebb, összetettebb, vagy specializált képzéseket is nyújt neked, függetlenül az előképzettségedtől vagy attól, hogy hol laksz. Ha kipróbálnád, tekints be a Webbyskill 3 napos próbára, és nézd meg, hogy néz ki egy digitális iskola.