Hogyan készíthetsz egyedi és könnyen azonosulható vicces TikTok videókat? Vizsgáljunk meg néhányat az elérhető funkciók közül! Ha megtanulod, hogyan használd őket, te lehetsz a következő TikTok-szenzáció – ez már csak a saját képességeiden múlik. 

A cikk időtartama: 8 perc

Szerző: Bánki Attila

Frissült: 2024.03.02.

A TikTok a komédia új típusát vezette be a közösségi médiában. A poénok gyors egymásutánban követik egymást. Gyakran egyetlen soron alapulnak, nem pedig egy hosszú, kidolgozott szkeccsen. Vessünk rá egy pillantást, milyen trendeket és mémeket használnak a TikTok-komikusok a márkaépítéshez!

A TikTok megkönnyíti a dolgodat, köszönhetően a sokoldalú videószerkesztőnek, ahol effektek, szűrők és egyéb eszközök széles palettája áll a rendelkezésedre. Közben megéri egy gyors pillantást vetned a lájkokra és megosztásokra, hogy megtudd, mi nevetteti meg mostanában az embereket. De ezt semmiképp ne gondold túl, hiszen mások humorának másolása álságosnak tűnhet.

A platform egyik legnépszerűbb trendje egyúttal pofonegyszerű is: a cselekvésed leírása szöveggel és hozzá egy rövid kis videó. Ez olyan, mintha egy élőszereplős tweetet készítenél. Mivel a zene szerves szerepet játszik a platformon, a szöveg valójában csak a csattanó felvezetésére szolgál.

Ha személyesebb vicces TikTok videókat szeretnél készíteni, a tizen- és huszonéves közönség körében az önironikus humor megy a legnagyobbat. A nagy energiabefejtetéssel készült, giccses YouTube-szkeccsek itt süket fülekre találnak. Inkább próbáld meg megmutatni a nézőidnek, hogy nem veszed magad túl komolyan!

Használd ki a Kihívásokat!

A jó hír, hogy akár az aktuálisan pörgő trendeket és kihívásokat is meglovagolhatod. Ilyen volt például a „Walk a mile„, ahol a tartalomgyártók a cipőjüket helyettesítették mindenféle kreatív megoldással: kiflivel, kesztyűvel vagy távirányítós autóval. És ez még egy kevésbé ön- és közveszélyes példa.

A kihívások és a hashtagek a humor műfajában is népszerűek. A mémekhez hasonlóan foghatsz akár egy már bevált, jól ismert poént is, és a a használt tárgyakkal vagy a hangnem megváltoztatásával a saját képedre formálhatod anélkül, hogy túlságosan eltérnél az eredetitől. A „Walk a mile” erre is klasszikus példa.

Persze, idő, mire elsajátítod ennek a műfajnak a sajátosságait. Ez azonban nem feltétlenül hátrány: néha nem kell egy teljes szkeccs, hogy eljuss a csattanóig. Minél rövidebb a videó, annál jobban össze tudod sűríteni a poénokat egy gyorsan fogyasztható, vicces TikTok videóba. Csak néhány ötlet:

  • Hányféleképp érhet rossz véget egy Zoomos meeting?
  • Mivel tudod igazán összezavarni a macskádat?
  • Hogy vennéd fel a vezetékes telefont egy bosszús maffiafőnök stílusában?

És így tovább.

A TikTokot elsősorban a zenék tárháza különíti el a többi platformtól, hiszen így már nem kell a hangot külön forrásból lehúzni. A saját vicces TikTok videódhoz eredeti hangot vághatsz be egy dalból vagy akár egy másik videóhoz felvett hanganyagból is.

Csak óvatosan!

A kihívásokkal együtt jár egyfajta veszélyfaktor is, hiszen a platformon bárki közzéteheti a kihívásra adott válaszát. Ez óriási versenyt eredményez a figyelemért, és arra késztetheti az alkotókat, hogy kockázatos szintre emeljék a kihívásokat. Kísérletezni jó dolog, de vajon megéri néhány extra megosztásért a konnektorba nyúlni vagy épp leégetni a hajadat? Na ugye, szerintünk sem.

Azt nyilván nem tudjuk megmondani, mitől leszel vicces, hiszen mindenkinek megvan a saját humorérzéke. A legjobb, ha egyszerűen csak önmagad vagy. Gondolj arra, téged mi nevettetne meg, és maradj annál, amit te személy szerint viccesnek találsz. Az eredetiség és a hitelesség aranyat ér, a lájkok, megosztások és követők számát illetően is!

Mivel meglehetősen nagy az érdeklődés TikTok témában, ezért a cikket folyamatosan frissítjük és egészítjük ki. Ha valami elavult benne, szólj nekünk!  Ha pedig szeretnéd közelebbről megismerni a TikTok hirdetési típusait, mielőtt még pénzt költenél, ezt megteheted TikTok-hirdetések képzésünkön.