A rövid, frappáns videók nemcsak a tartalomkészítők, hanem a vállalkozók számára is értékes platformmá teszik a TikTokot. Néha letölteni is érdemes egy-egy TikTok-videót – például azért, hogy megosszuk azokkal, akik még nem töltötték le az alkalmazást, vagy hogy biztonsági másolatot készítsünk a saját alkotásunkról. Mutatjuk, hogy vágj bele!

A cikk időtartama: 6 perc

Szerző: Bánki Attila

Frissült: 2024.05.26.

Hogyan tölthetsz le egy TikTok videót a telefonodra 3 egyszerű lépésben?

A jó hír: mindegy, hogy iPhone-od vagy Androidod van, a folyamat mindkét esetben ugyanaz. A TikTok videó letöltés meglehetősen egyszerű, mivel a funkciót közvetlenül az alkalmazásba építették be.

  • Először is nyisd meg a TikTokot és navigálj a lementeni kívánt videóra, majd válaszd ki a letöltési módot.
  • Ha az alkalmazáson belül szeretnéd letölteni a videókat, menj a képernyő jobb alsó sarkában található Megosztás ikonra, amely a Megosztás az alkalmazásban ablakhoz vezet.
  • Itt olyan megosztási lehetőségeket találsz, mint az Üzenet, a Link másolása és a Messengeren keresztüli küldés. Ezeket görgesd át.
  • A következő sorban a Jelentés és a Nem érdekel után a Videó mentése található, amire kattintva letöltheted a TikTok-klipet. A gyorsabb hozzáférés érdekében kihagyhatod a megosztás gombot. Ehhez tartsd az ujjad a képernyőn, hogy megjelenjen egy menü a Videó mentése opcióval!
Hogyan-tölthetsz-le-egy-TikTok-videót-a-telefonodra-3-egyszerű-lépésben
  • Keresd meg a mentett TikTok videót! A TikTok engedélyt kérhet a fotógalériához való hozzáférésre, amit a telefon beállításaiban adhatsz meg. Ezután láthatod az elmentett videót a galériádban. A TikTok vízjel a videón marad.

Hogyan tölthetsz le egy TikTok-videót laptopra?

Ha egy szeretnél egy videót hozzáadni egy projektedhez, vagy ha korlátozott tárhelyed van a telefonodon, a videót letöltheted közvetlenül a számítógépedre is.

A TikTok videó letöltés ráadásul azt is megkönnyítheti, hogy távolról és mobilnyomkodás nélkül végezz egyes tevékenységeket, például a főzési útmutatókat vagy edzésvideókat követve.

  • Töltsd le a TikTok asztali alkalmazást. Navigálj a TikTok-ra a böngészőben. A jobb alsó sarokban látnod kell egy linket, amelyen az áll, hogy „Get TikTok for desktop”. Kattints erre a linkre, és telepítsd az alkalmazást!
  • Ha az asztali alkalmazás megnyílt, keresd meg a menteni kívánt videótartalmat, és mentsd el a videót. Ehhez egyszerűen kattints a jobb gombbal a videóra, majd a „Videó mentése másként…” menüpontra. 
  • Ezután választhatod ki a célmappát a TikTok videó letöltéshez.

Néhány gondolat a megosztási etikettről

Ne feledd, hogy egy TikTok videó letöltés nem mindig lehetséges! Az alkotó dönthet úgy, hogy megvonja a letöltési lehetőséget. Bár egyes telefonokon még mindig lehet képernyőfelvételt készíteni egy TikTok-videóról, ez nem feltétlenül jogosít fel arra, hogy azt kezdj a tartalommal, amit csak akarsz.

Ha csak azért mentesz le videókat, hogy megoszd őket a családoddal és barátaiddal, valószínűleg nem fogsz bajba kerülni. Ha azonban a tartalmat sajátodként töltöd fel, vagy egy másik platformon próbálod pénzzé tenni, az eredeti tulajdonos akár be is beperelhet a szerzői jogok megsértése miatt. Megéri ez? Szerintünk semmiképp.

Mivel meglehetősen nagy az érdeklődés TikTok témában, ezért a cikket folyamatosan frissítjük és egészítjük ki. Ha valami elavult benne, szólj nekünk!  Ha pedig szeretnéd közelebbről megismerni a TikTok hirdetési típusait, mielőtt még pénzt költenél, ezt megteheted TikTok-hirdetések képzésünkön.